Kerstmis en Oud en Nieuw op Bali.

 

Hier op Bali als de dag  het langst is en de nachten vanaf nu alleen maar langer worden is er weinig van Kerstmis te bemerken.  Natuurlijk geen sneeuw, geen pakjes onder de kerstboom en geen volle winkelstraten. Eigenlijk merk je niets van Kerstmis.
Er zijn 2 restaurants waar er een kerstdiner wordt geserveerd. That’s all.
Nieuwjaar wordt wel gevierd, Hoewel Bali er 3 kalenders op na houdt en het dus 3 keer oud-en-nieuw kan zijn wordt er toch op 1 Januari het nieuwe jaar verwelkomd.
Dat doet men door vuurwerk af te steken, gewoon in de supermarkt te koop, en op toetertjes te blazen. Om 12 uur is het een geknetter van jewelste als bij de plaatselijke chinees om de hoek bij u in de buurt. Siervuurwerk is te duur en dat zie je dan ook niet.  Bij Chonos hotel bestellen de expats hun oliebollen en dat is het dan. Na een ½ uurtje knallen keert de rust weer op het eiland.  Geen relletjes, Geen ME en helemaal geen champagne.
Wilt u dus rustige en gemakkelijke dagen beleven, boek dan voor volgend jaar met oud-en nieuw een reis naar Bali.  Maar neem zelf wel de appelflappen en champagne mee.