Een draak onder je arm.

Ook op Bali is een Tattoo populair. Alleen zijn het hier van de locale bevolking uitsluitend de mannen die je ziet met een Tattoo en dan nog de echte mannen ook. Stevige mannen, brede schouders waarop een groot masker of een complete draak geïnjecteerd kan worden.
Religieuze kuitbeen tattoo’s
Van oorsprong is het hier een religieuze handeling geweest. Priesters plaatsen al eeuwenher symbolen op hun lichaam. Later werd het een onderscheidings uiting van hogere kasten in de hindoe hiearchie.  Ook clan oudsten en stamhoofden vonden dat ze zich om gezag te tonen met een Tattoo moesten vertonen. Die tattoos bestaan voor de upperclass uit symbolen van  de boven wereld en zijn meestal van de neushoornvogel, maan en zon. Een tatoeage van een draak staat voor de onderwereld, en de wereld waar mensen leven wordt gesymboliseerd door de Sawang of Sabang Kawalik (de boom des levens).
Upper-class mensen, zoals een stamhoofd, sjamaan of andere hooggeplaatsten, hebben tatoeages van de bovenstaande wereld. Symbolen van het centrum ter wereld worden gebruikt door een priester, die een intermediair is tussen de boven wereld en de onderwereld. Gewone mensen zijn meestal getatoeëerd met het symbool van de onderwereld; de draak.
Nu in 2000 is het een alom verspreid om een tattoeage te zetten  bij de mannen van Bali,  bij de securty mannen, bij de religieuze hindoe aanhangers maar ook toeristen laten zich een mooi draakje aanmeten in het zuiden van het eiland waar we wel 50 Tattoo shops kunnen aantreffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor € 40.== neem je toch een blijvend aandenken mee van je vakantie, maar wel voor de liefhebbers en zelfs heden liefhebsters van de voorwereldlijke aardbewoners. Onwetend waarschijnlijk dat een draak het symbool is van de onderwereld en voor gewone mensen.