Duiken

duiken op bali

Als duikbestemming is Bali nog niet ontdekt door de toerist. Dit heeft vele voordelen. Het koraal is op veel plaatsen nog intact en de vissen zijn niet schuw. Villa Buddha ligt dichtbij een van de mooiste duikstekken van heel Bali, Menjangan Island. Dit eiland is een must als u van duiken houdt.

> Klik hier voor de film van Villa Buddha duiken in Indonesie en Menjangan Island.
> Klik hier voor een film van duiken op Bali.

Padi opleiding

Door het uitstekende contact met de plaatselijke duikschool komt u in een gespreid bedje. Wilt u voor relatief lage kosten uw PADI duikbrevet halen of alleen een kennismakingscursus volgen dan kan dit in uw eigen zwembad. De theorielessen worden gegeven in uw huiskamer en de buitenduiken bij u voor de deur of op Menjangan eiland. Zij verzorgen voor u de eventuele opleiding tot het Padi duikbrevet of begeleiden u op de mooiste duikplaatsen. En wat dacht u van de watertemperatuur van 28 graden! Het gehele jaar kunt u op Bali duiken, het is het land met de grootste diversiteit aan vissoorten ter wereld. Of u nu op zoek bent naar de kleinste mysteries op vissen gebied tot aan haaien, manta’s, molo molo’s of walvishaaien, het is er allemaal (film duiken villabuddha)!

Arrows dive center

Wij adviseren Arrows Dive Center uit Lovina als beste duikschool uit de omgeving. In het zwembad bij de villa kunt u alle oefeningen voor het duikbrevet uitvoeren en in alle rust en uw theorie doornemen op een ligstoel in de zon. Het is geen ellenlang verhaal wat u uw vakantie gaat kosten, maar een intense 3 a 4- daagse ervaring waar u de rest van uw leven wat aan heeft. Voor ongeveer € 350,- bent u uit en thuis. Krijgt u het “Padi Open Water” brevet, waar u overal tot een diepte van 18 meter mee kunt duiken en heeft u een prachtige ervaring opgedaan van minimaal 4 buitenduiken in het onderwaterreservaat van Menjangan Island, het wrak van de Liberty in Tulamben of voor de deur bij Puri Yati. Een ervaring om nooit te vergeten. Weet u niet zeker of het duiken iets voor u is dan kunt u een gratis proefduik maken in ons zwembad of in de Bali zee voor onze deur. Bent u van plan om aan de duikcursus deel te nemen, maak dit ons dan tijdens het maken van uw boeking kenbaar, wij zorgen ervoor dat de engelstalige -duikleraren Buda en Made voor u worden gereserveerd. Ook ter plekke kan ons personeel dit nog voor u regelen.

onderwater flora en fauna

Het onderwaterleven op Bali is werkelijk fascinerend ( film bali onderwater). Het duiklandschap en het koraal zijn adembenemend en ontmoetingen met haaien, mantas en de zeldzame zonnevis komen regelmatig voor.

duikplekken op bali

De ligging van uw villa is een perfecte basis voor uw duik avontuur. U wordt bij uw villa opgehaald om de mooiste duikplaatsen van Bali te bezoeken.

puri jati

Vlak voor Villa Buddha en Villa Samora ligt de duik plaats Puri Jati (film Puri Jati). Een Walhalla voor de Macro fotograaf en de duiker die op zoek is naar kleine buitenaardse creaturen in het zwarte vulkaanzand. (film Puri Jati zeeschildpad). Macro fotograven uit heel de wereld komen naar deze plek om eigenaardige schepselen te bewonder en. Geen waanzinnige koraaltuin maar een Muck Dive’. Deze ondiepe duik maken we op het zwarte vulkaanzand en is een lust voor de macroliefhebber. Ga je voor het ongewone dan zie je op deze plek de vreemdste creaturen als naaktslakken, gevleugelde zeepaardjes, mimic-octopussen, kokosnoot-octopussen en ongewoon schilderachtige draak-, kikker- ,harigekikker-, koe-, duivel- , vleermuis-, steen- ,spookpijp- en schorpioenvissen, zeemot, pijppaardje. Zelfs de duikers met meer dan 500 duiken zullen versteld staan van het eigenaardige leven onder water. Dus geen waanzinnige koraaltuin maar een duik op zwartvulkaan zand waar u met de geringste snelheid over heen moet zwemmen. Alleen op deze manier kunt u al het moois ontdekken. Verwacht geen grote vissen, het grootste wat u hier tegenkomt is een Barracuda, een koraalduivel of een paar tonijnen. U heeft hier 5 tot 15 meter zicht. Het water heeft een temperatuur van 28 graden dus het dragen van een shorty is voldoende. Bij de huur van de duikuitrusting is een pak inbegrepen.

>klik hier voor een film van duiken op Puri Jati.

lovina reef

Op 30 minuten rijden van de villa ligt het Lovina rif. Dit rif is niet erg bijzonder omdat hier vroeger met dynamiet is gevist. Wel zijn er nieuwe koralen te vinden en zelfs een wrak. Voor de beginner is het een goede plek om te starten en voor de nachtduiker is het een van de beste plekken van heel Bali en een ideale plaats om ervaring op te doen. De vissers laten u graag de beste plekken zien om te snorkelen.

40 Minuten rijden van de villa.

permuteran reef

Pemuteran ligt ongeveer een 40 minuiten rijden vanaf de villa naar het westen aan een adembenemende baai. Dit kleine dorp is nog niet door het toerisme ontdekt, rust alom, ook in het water. Het is een geweldige plek om te duiken en te snorkelen. De plaatselijke duikschool wordt geleid door een Australiër (Reefseen Aquatics) die eveneens de zorg voor de bedreigde waterschildpadden op zich heeft genomen. Hij koopt de baby schildpadden op van de plaatselijke bevolking, nog voordat ze in de soep of als offer verdwijnen. Wanneer de schildpadden wat groter zijn geworden worden ze op het rif uitgezet. Neem gerust een kijkje op zijn schildpadden farm en tussen de buddha beelden in zijn onderwatertuin op het rif. Je vind er prachtig tafelkoraal, zacht en hard koraal, gorgonen en sponsen.

menjangan island

Menjangan eiland ligt net voor de kust in de buurt van Pemuteran, een uurtje rijden van de villa (film Menjangan). Een waar paradijs voor de duik-, snorkel- en strandliefhebber. Het eiland is onderdeel van het Bali Barat National Park wat in 1941 als beschermd natuurreservaat op de kaart is gezet. Met als gevolg dat zowel visbestanden als koraalformaties enorm zijn toegenomen en vandaag de dag ronduit indrukwekkend zijn. Na een boottocht van 20 minuten in de Jukung komt u aan bij het eiland. Dit eiland is een waar duikparadijs. Snorkel over hectares koraalrif, leef je uit met duiken of kijk gewoon hoe de herten op de afgelegen strandjes een bad nemen. De zachte stroming voert je mee over en langs Coral Gardens, een muur van koraal tot wel 40 meter diep. Je wordt meegenomen in een wereld vol kleurig koraal, talloze nero’s, inktvissen en zeepaardjes. In 1998 werden er wel 110 soorten koraal geregistreerd die behoren tot 18 verschillende koraalfamilies. De koraalwanden rond het eiland herbergen de mooiste koralen en miljoenen kleurrijke vissen, waterschildpadden, roggen, witpunt rifhaaien en barracuda’s Er zijn 8 verschillende duikplaatsen rond dit eiland en u vindt er ondermeer het oudste scheepswrak van Bali, het 18e eeuwse Anker Wreck (diepte 5 tot 40 meter). Door de milde stroming zijn driftduiken en nachtduiken gewoon en is dit gebied uitermate geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker. U kunt zich hier dagenlang vermaken. Op deze plek worden zelfs walvissen, walvishaaien, dolfijnen en mantas gespot.

Secret Bay / Gilimanuk Bay

20 Minuten verder naar het westen vindt je Secret Bay. Geen grote koraalformaties maar een duik vanaf de kant op zwart vulkaanzand en aangespoeld afval met een diepte van 3 tot 10 meter. Dit zand en de stukken half rot hout en puin zijn de ideale verstop plaats en een oase voor bijna buitenaardse schepsels als naaktslakken,frogfishes, octopussen, garnalen, krabben, zeepaardjes, steenvissen en hele speciale schorpioenvissen. In de ochtend, bij hoogwater heeft u het meeste zicht, neem een dun neopreenpak mee voor de koude golfstroom uit het westen.Als je hier wil gaan duiken is het handig een bootje te huren. Vraag de kapitein om je naar de beste duikstekken te brengen. Zo is er een plaats waar de kleurrijke Mandarijnvissen voorkomen. Een nachtduik op deze plek is zeker een aanrader.

Kubu of Monkeyreef

Ligt op 1 uur rijden van de villa naar het oosten. Op deze plek kunt u 2 kompleet verschillende kustduiken maken zonder stroming. De eerste naar een diepte van 28 meter langs een glooiing die volledig begroeid is met harde koralen en grote barrel sponges. U ziet hier schorpioenvissen, murenen en koraalduivels. Een tweede duik maakt u langs, met koraal begroeide rots, afgewisseld door zand waarop de witpunt rifhaai ligt te slapen.

Tulamben

90 Minuten rijden naar het oosten vindt u Tulamben . Hier kunt u vanaf de kant duiken in het beroemde Amerikaanse oorlogswrak de U.S.S Liberty ((klik hier voor film U.S.S. Liberty) welke in 1942 door de Japanners bij Lombok werd getorpedeerd. De bemanning en het schip werden gered door een Nederlands Marineschip de HNMLS van Ghent. Deze deed een poging om het zwaar gehavende schip naar Singaraja te slepen. De schade was echter zo groot dat het schip niet verder kwam dan Tulamben. Door oxidatie is de romp van het wrak helemaal open en zijn er geen afgesloten ruimtes in het schip waardoor een speciaal wrak diploma niet nodig is om hier te kunnen duiken. Al meerdere keren is deze duikplaats verkozen als beste duikstek van de wereld. Het wrak ligt 40 meter van de kust op een diepte tussen de 7 en 27 meter en is een 120 meter lang onderwater wonder. Het wrak is volledig met harde en zachte koralen begroeid en wordt omringd door meer dan 300 verschillende soorten vissen zoals baracuda’s, wit punt rif haaien, reuzenbaarzen, napoleonvis etc. Alleen deze plek herbergt al meer vissoorten dan de complete eilandenreeks van Hawaï. Het is ook mogelijk om snorkelend vanaf de kust het ondiepe gedeelte van het wrak te bekijken, een enkele keer staat hier wat stroming.
Tulamben House Reef is een favoriete hangplek voor de onderwater fotograaf met mooie harde en zachte koralen tot een diepte van 15 meter. Het is een relatief jong rif dichtbij de kust en uitstekend geschikt voor de beginnende duiker en nachtduiker. Hier kunt u door de geringe diepte erg lang duiken en genieten van de aanblik van naaktslakken, porcelein krabben, napoleon vissen, murenen en soms een witpunt rifhaai.

Tulamben Drop Off Wall

Een andere makkelijke duikstek is de Tulamben Drop Off Wall. U ziet hier diverse soorten haaien, manta’s, steenvissen en schorpioenvissen.
Batu Kelebit . Vanuit de baai volgt u een rotsachtige helling begroeid met spons en koraal Op deze plekken kunt u mantas, walvishaaien en hamerhaaien tegen het liíjf lopen.
Seraya. Met de Jukung kunt u ook een duik maken bij Seraya, deze plek is pas ontdekt en trekt veel duikers aan. Deze bootduik begint op 5 meter, met een maximum diepte tot 30 meter. Het is een duik die niet zoveel ervaring vereist. Op de zandbodem is een grote variëteit aan kleine creaturen en een top locatie voor de onderwater fotograaf.

Tulamben House reef

is een kustduik tussen de 2 en 20 meter, en een hangplek voor de onderwater fotograaf. U vindt hier naaktslakken, murenen en mooie harde en zachte koralen en de wit- en zwartpunt rifhaai. Het is een relatief jong rif en heel geschikt voor de beginnende duiker.
Batu kelebit en Alamanda zijn twee makkelijke duikspots die je bereikt met de Jukung. Een enkele keer spot men hier de walvishaai.

Amed

Amed is 2 uur rijden vanaf de villa. Het is een vissersdorp van contrasten aan de oostkust, brommers en mobiele telefoons tegenover het traditionele zout winnings proces en het koken op houtvuren. Hier vindt u een goede en prettige duikschool ( Jukung Dive) geleid door een Nederlandse vader en zoon.
U kunt een kantduik maken bij het Japanse wrak, waar je onaangetaste harde en zachte koralen kunt bewonderen. Het wrak ligt in ondiep water ( 5 meter) en is ook voor snorkelaars interessant. Achter het wrak begint de echte duik en voert je langs een helling met barrel sponges.
Op de Amed Walls kunt u een milde drift duik maken, vol kleurrijke harde en zachte koralen en een broedplaats met duizenden kleine visjes, of duiken op grotere diepte (30-40 meter) op zoek naar de fouragerende Molo-Molo.
De Amed Coral Garden is een goede plek voor een nachtduik of voor snorkelaars. Bent u als gevorderde duiker toe aan een stromingsduik en nieuwsgierig naar zeeschildpadden, grijze haaien, hamer haaien, en witpunt rifhaaien dan is het meest oostelijke eilandje voor de kust Gili Selangâ een aanrader. Hier worden vaak drie uitdagende bootduiken gemaakt.

Padang Bai

Padang Bai is een gezellig plaatsje en een goede basis voor diverse duikstekken. Deze duikstek ligt 2 1/2 uur rijden vanaf de villa. De meeste plekken doet u aan per boot.

Blue lagoon

De Blue Lagoon is een kleine baai u bereikt deze na 5 minuten lopen. Hier vindt u een rotsformatie tot 30 meter diepte begroeid met koraal en sponsen. U heeft veel kans een patrouillerende witpunt rifhaai of een onder het tafelkoraal slapende kathaai , verpleegstershaai, wobbegong of krokodilvis tegen het lijf te lopen.

Gili biaha

Gili Biaha is een eilandje voor de kust (25 min. varen). Neem een kijkje in Shark Cave op 12 meter diepte. Het uitzicht vanuit de grot in het kristalheldere water vol met dansende vissen zall u nooit vergeten. U heeft 90 % kans om de wit punt rif haai hier te ontmoeten.

gili mimpang

Gili Mimpang ligt op 10 minuten varen. U duikt hier op stroming en heeft heel veel kans op een ontmoeting met haaien, manta’s, schildpadden en de Molo Molo.

gili tepekong

Gili Tepekong is 15 minuten varen en is een duikspot met erg veel stroming en een tunnel die begint op 17 mtr diepte en eindigt na 50 meter aan de andere kant van het eiland op een diepte van 27 meter. Bij het verlaten van de grot is er een drop-off met imposante koralen. U ziet hier scholen baracuda’s, tonijn, schildpadden, manta’s, witpunt rifhaaien en de Molo Molo.

Nusa Penida en Nusa Lembongan

Nusa Penida en Nusa Lembongan zijn 2 grote eilanden zo’n 30 minuten varen van de kust. Hier heeft u de meeste kans om alle vissen in 1 keer te zien. Het water is hier vrij koud en de stroming is niet voorspelbaar. De plek bij uitstek om te driftduiken.

Manta Point

Manta Point is bijvoorbeeld het cleaning station voor kolossale manta roggen, die sierlijk om u heen zwemmen (beste tijd sept. tot april).

Cristal Bay

Bij Cristal Bay is de kans erg groot de 4 meter grote zonnevis te bewonderen. Buiten deze reuzen vindt u er schildpadden, haaien adelaarsroggen en scholen tonijn.

Toyapakeh en Gamat Bay

De wat rustigere duikstekken op Nusa Penida zijn Toyapakeh en Gamat Baai, hier heeft u minder last van de stroming en is het water kristalhelder. De prachtige gorgoon- en koraalformaties behoren tot de mooiste van heel Bali.

Villa Buddha

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Villa Samora

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Villa Nujum

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30