Natuur & Cultuur

DOLFIJNEN SPOTTEN BIJ ZONSOPGANG

Heel beroemd is de dolfijnen- trip. Voor de kust van de villa vindt u grote scholen met dolfijnen die zich tegoed doen aan garnalen en vis. Bij zonsopgang om 06.00 uur kunt u deze dieren bewonderen.
Tijdens uw verblijf in Villa Nujum maakt ons personeel een afspraak met de plaatselijke visser die u op het strand voor de villa ophaalt met zijn traditionele boot. Een snellere boot vanuit Lovina is eveneens mogelijk. Daardoor vergroot u de kans dat u dolfijnen spot en heeft u een engelstalige kapitein. Het nadeel is dan wel dat u nog eerder uit bed moet en eerst naar Lovina moet rijden met onze chauffeur. Bijna altijd zien onze gasten (u heeft 80 % kans) de tientallen dolfijnen hun kunsten vertonen. Het zijn “spinners” die graag hoog uit het water springen en draaien om hun as. Ruim 3 uur geniet u van het spektakel op zee. Ons personeel wacht u na de tocht op met een heerlijk ontbijt.
De kosten bedragen 350.000 Rph.
Vervoer naar Lovina 300.000 RPH

TEMPELS
Bali wordt wel het eiland van de Goden genoemd. De Cultuur van Bali is verweven met deze geestelijke wereld, waar elke Balinees tot hart en nieren mee is vervuld. U ziet hoe ons personeel elke ochtend en avond offers brengt bij onze huistempels bij de ingang van de villa en aan zee. Dit doen zij om de Goden gunstig te stemmen en u een goed en veilig verblijf te gunnen. Op Bali vindt u duizenden tempels. Het zijn prachtige bouwwerken waar de balinezen hun ceremonies houden. Voor u een bezoek waard om getuige te zijn van deze balinese beleving. Onze chauffeur laat u graag enkele tempels zien

Pura Ulun Danu Bratan is een watertempel uit de 17 de eeuw en echt een bezienswaardigheid en ongeveer een uur rijden vanaf de villa. Ga bij voorkeur vroeg naar deze tempel. Het is een van de meest geliefde plekken voor veel Indonesiers en erg druk bezocht in de middag. De tempel ligt in de bergen bij Bedegul op een mini-eilandje temidden van het Bratanmeer en is gewijd aan de godin van het water Dewi Danu. In de tempel worden het gehele jaar door ceremonies gehouden door de boeren voor de aanvoer van water voor hun sawa’s. Als religie en spirituele zaken je boeien is het echt “a thing to do”. Het bezoek aan deze tempel is goed te combineren met een bezoek aan de markt van Bedugul en de botanische tuin. Deze botanische tuin is 154 hectare groot. Putu, onze chauffeur rijdt er graag met u doorheen en laat u alle prachtige orchideeen en palmen zien.

Pura Pulaki oftewel de apentempel is zeker een bezoek waard. Deze tempel ligt 15 minuten van de villa op weg naar Permuteran. Vergeet uw sarong niet om de tempel ook van de binnenkant te bewonderen. Mocht u geen sarong hebben dan kunt u er ook een voor een laag bedrag bij de tempel huren . De tempel is het bezit van een grote apen kolonie. Vraag onze tuinman om wat bananen van eigen bodem en verstop deze goed in een zak, zodat u niet de hele tros in 1 keer kwijt bent.

Pura Beji, een Subak tempel gewijd aan Dewi Sri, de godin van de rijstvelden. Deze tempel werd gebouwd in de 15e eeuw en is bekend voor zijn barong architectuur en de rozige steengravures.

Tanah Lot is een van de mooiste tempels in zuid Bali. deze tempel ziet u op alle ansichtkaarten staan en is op een rots in zee gebouwd. Het is er erg toeristisch.

Vertel onze chauffeur welke van de 200.000 tempels van Bali u wilt zien en hij brengt u er graag naartoe.

WARM WATER BRONNEN VAN AIR PANAS
Wilt u gereinigd worden door het heilige water dan is een bezoek aan Air Panas een absolute must. Hier in deze warmwaterbaden ziet u hoe de plaatselijke bevolking zich reinigt . Het water heeft een temperatuur van 38 graden en is zwavelhoudend. Deze oude baden worden gevoed door onderaardse bronnen welke uitmonden in 8 prachtige leeuwen uitgehouwen uit natuursteen. Vergeet uw zwemkleding niet. De warmwaterbronnen zijn te vinden 25 minuten vanaf de villa. Pak de scooter en kom weer herboren terug. De ideale combinatie met een bezoek aan het enige buddhistische klooster van Bali Brahma Vihara Arama Monastery.

BRAHMA VIHARA ARAMA MONASTERY
Brahma vihara Arama Monastery is het enige buddhistische klooster op Bali en slechts 25 minuten vanaf de villa te vinden. Een prachtige tocht door de bergen om de scooter uit te proberen.
Dit klooster ligt op een adembenemende locatie in de bergen achter Lovina. Hier heeft u uitzicht over de prachtige rijstvelden en de zee. Bij dit Buddhistische klooster vindt u een mini replica van de Borobodur. De ideale combinatie met een bezoek aan de heet waterbronnen van Air Panas, 1 1/2 kilometer verderop.

RIJSTVELDEN VAN MUNDUK
In de rijstvelden van Munduk en Mayong kunt u prachtige trekkingen houden. Onze chauffeur brengt u graag naar de gids ter plekke. Hij leidt u rond en vertelt u alles over het geloof en de cultuur op Bali. Vergeet niet uw camera mee te nemen om deze prachtige plekken vast te leggen. Na de tocht sluit u af met een maaltijd thuis bij onze gids. Natuurlijk kunt u ook zelf de scooter pakken en er alleen op uitgaan, de natuur is overweldigend.

JUNGLE TREKKING TAMBLINGANMEER
Maak een wandeling door het regenwoud van Bali. Natuurgenieters kunnen hier hun hart ophalen en deelnemen aan een tocht van 2 of van 6 uurt. Onze chauffeur brengt u naar de plaats van bestemming. Uw gids leidt u door het regenwoud met woudreuzen, rijstterrassen, watervallen, tempels ,rendieren en apen. U sluit af met een oversteek over het Tamblingan meer in een traditionele balinese kano.

UBUD
Ubud is het spirituele centrum van Bali. 2 1/2 Uur rijden van de villa maar echt de moeite waard. Hier vindt u alles op het gebied van yoga en meditatie kunst en cultuur. U kunt er heerlijk genieten van de wonderlijkste gerechten in een overvloed aan restaurants. Een bezoek aan monkeyf forrest is een must , In de buurt kunt u prachtige tochten maken door de rijstvelden. Onze chauffeur Putu leidt u graag rond.

Villa Buddha

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Villa Samora

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Villa Nujum

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30