Veel gestelde vragen

KUNT U NAAR BALI REIZEN ZONDER COVID VACCINATIE?

Vanaf 9 juni 2023 zijn alle corona-inreisvoorwaarden in Indonesie opgeheven. U kunt dus, ook al bent u niet gevaccineerd gewoon op vakantie naar Bali. U heeft geen bewijs van vaccinatie of negatieve PCR testuitslag meer nodig. Ook het dragen van mondkapjes op Bali en in het vliegtuig is niet langer verplicht.

HEBBEN WIJ GENOEG PRIVACY?

U huurt onze villa’s prive en hoeft de villa dus nooit met anderen te delen. Ons personeel zorgt voor de maaltijden, het schoonmaken en doet de boodschappen. Zij zijn 7 uur per dag ( 6 dagen per week) aanwezig maar zijn vrijwel onzichtbaar. Wilt u zelf koken en echt op uzelf zijn, dan staat niets u in de weg om hen een dagje of meerdere dagen vrij te geven. Aan u de keus. Villa Buddha en Samora liggen beiden in een gedeelde tropische tuin van 3500 m2. Beide villa’s zijn zo gesitueerd dat u alle privacy heeft. Villa Nujum ligt helemaal alleen in een tropische tuin van 1750 m2.

Is Bali veilig?

Bali is zo’n beetje het veiligste land op deze aardbol. De mensen geloven in Karma en houden er niet van geweld te gebruiken. Zelfs schreeuwen en schelden is not done. Als vrouw alleen kan je gerust ‘s-nachts over straat lopen zonder dat je ergens bang voor hoeft te zijn. De security’s bij onze villa’s zijn er meer om u een gerust gevoel te geven en u bij te staan mocht u zich niet lekker voelen of mocht de elektriciteit een keertje uitvallen. Enge beesten, tsunami’s en orkanen zijn er op Bali niet. Misschien een verdwaalde gekko maar die maken alleen geluid.

Heeft u een visum nodig voor Bali?

Voor ruim 45 landen is er geen visum nodig voor Bali als u niet langer dan 30 dagen op vakantie gaat ( Oostenrijk, Bahrain, België, Groot Brittanië, Brunei Darussalam, Cambodia, Canada, Chili, China, Czech Republic, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Hongarye, Italië, Japan, Laos, Macao, Malaysia, Mexico, Marokko, Myanmar, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oman , Peru, Philippijnen, Polen, Qatar, Rusland, Singapore, Zuid Afrika, Zuid Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Thailand, Nederland, Turkije, Arabische Emiraten, Verenigde Staten en Vietnam). Voor de overige landen kunt u op het vliegveld van Denpassar een “visum on arrival” kopen voor € 30,-
Gaat u langer dan 30 dagen dan kunt u in uw thuisland bij de Indonesische ambassade of het consulaat een visum voor langere tijd aanvragen.

hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Uw paspoort dient langer dan 6 maanden geldig te zijn na vertrek UIT Bali ( dus niet na vertrek naar Bali). Is dit niet het geval dan is de kans erg groot dat u niet uit uw thuisland richting Bali mag vertrekken of dat u Bali niet inkomt. Hou er eveneens rekening mee dat uw paspoort een volledig lege pagina moet hebben.

Moet ik cash geld meenemen?

Op Bali kunt u in de grote steden overal pinnen. Ook bij onze villa;s in de buurt kunt u pinnen bij de ATM in Lovina en Sererit. Vergeet niet uw bank/ pinpas te deblokkeren voor opnames in het buitenland. Creditcards zoals Visa en American Express kunnen ook worden gebruikt. Het is handig om wat zakgeld bij aankomst op het vliegveld van Denpassar te wisselen in Rupia’s zodat u onderweg naar de villa wat kunt gebruiken en wat geld heeft om de eerste boodschappen te laten halen. door ons personeel. 1 Miljoen Rupia is ongeveer € 70,- In restaurants en winkels wordt er op Bali vaak contant afgerekend.

is het transport naar de villa geregeld?

Onze chauffeur Putu haalt u op vanaf het vliegveld of waar ook op Bali. Hij staat daar klaar met een bordje met uw naam erop. De kosten van het vliegveld naar de Villa Buddha en Villa Samora zijn voor kosten van de huurder. Wij kunnen wel het vervoer voor u regelen, ongeveer €45,- per taxi.

is het eten in de villa inbegrepen?

De kosten voor de maaltijden zijn niet bij de huur van de villa inbegrepen
U geeft geld aan ons personeel. Zij doen de boodschappen voor u tegen kostprijs en houden keurig een kasboekje bij. Ons personeel zet voor u de heerlijkste maaltijden op tafel. U kan het eten dus net zo duur maken als u wilt. Voor rijst met kip bent u een paar euro kwijt, maar wilt u westerse producten of u uitleven met kreeft en Champagne dan zal u wat sneller in de buidel moeten tasten.

Wat kost het verblijf op Bali ?

Bali is erg goedkoop. Voor een hoofdgerecht betaal je € 4,- en een biertje € 1,50. De wijn is het duurste op bali zo’n € 3,- per glas. een t-shirt koop je voor €3,-. Levensmiddelen zijn een stuk goedkoper dan thuis, de keuze is wel veel meer beperkt.

hoe ver liggen de villa’s verwijderd van het vliegveld?

De villa’s liggen ongeveer 90 km verwijderd van het vliegveld in het prachtige en authentieke noorden van Bali. Onze chauffeur Putu haalt u op van Ngura Rai airport en neemt u mee op een prachtige rit van 2 1/2 uur rijden door het binnen land en de bergen. U doet er goed aan om uw vakantie door te brengen in het noorden van Bali. Het zuiden is vreselijk toeristisch en heeft niets weg van een tropische vakantie.

zijn er handdoeken en beddengoed aanwezig?

U hoeft helemaal niets aan handdoeken en beddengoed mee te nemen. Deze zijn volop in de villa aanwezig.

is de villa veilig voor kinderen?

De villa heeft een groot zwembad, wij raden het dan ook aan om kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmente voorzien van zwembandjes. Wilt u u handen vrij dan kunt u voor ongeveer € 7,- per dag een nanny in huren die uw kinderen geen moment uit het oog verliest. De zee is doorgaans rustig, alleen als er wind staat ontstaan er golven.

is er een haardroger in de villa

In elke villa liggen meerdere haardrogers. U kunt deze dus gerust thuislaten.

is er genoeg te doen bij de villa of zit ik in de middle of nowhere?

Over verveling hoeft u zich geen zorgen te maken bij villa Buddha, zowel in als rond het huis is er genoeg te doen. U kunt gebruik maken van de gratis kano of de Sup, dolfijnen spotten, vissen, snorkelen en duiken in zee, bergen beklimmen, mountainbiken, wandelen , fietsen golfen, scooteren, lekker uit eten, je laten masseren, kookcursussen volgen en 1000 tempels bezoeken. Eigenlijk te veel om op te noemen. Wil je alleen luieren of een boek lezen alles kan. In de villa vindt u een boek met alle mogelijkheden, dus laat u verrassen.

hoe ver liggen de villa’s van zee?

Al onze villa’s liggen direct aan zee. Vanuit de tropische tuin loopt u zo het strand op.

Wat voor stopcontacten zijn er en zijn er adapters nodig?

Alle elektriciteit in Villa Buddha is 220 volt. Stopcontacten zijn volgens de Europese norm- rond met 2 pinnen.

Kunnen wij auto’s of scooters huren?

Het huren van een auto raden wij ten zeerste af op Bali. raakt u betrokken bij een ongeluk dan bent u altijd fout omdat u buitenlander bent. Wilt u geen zorgen dan kunt un het beste gebruik maken van onze prive chauffeur. Voor €50,- per dag of € 25,- per dagdeel laat hij u de mooiste plekjes van bali zien. Scooters zijn te huur voor ongeveer € 5,- per dag. Het verkeer kan nogal hectisch zijn voor onze westerse maatstaven, maar na een dagje bent u gewend.

Is dat personeel niet erg lastig om je heen?

Ons personeel weet dat u privacy erg belangrijk vindt en is dan ook alleen op de achtergrond aanwezig. Zij doen er alles aan om u alles uithanden te nemen en uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Binnen 15 minuten bent u aan ze gewend en heeft u totaal geen behoefte meer om uw kopje koffie zelf te zetten. Wilt u alle privacy dan bent u natuurlijk vrij om ze een dagje vrij te geven. Maar eerlijk gezegd zal het daar wel niet van komen. Binnen de kortste tijd vindt u het maar al te fijn.

Wat moet ik wel en iet meenemen naar bali?

Vooral niet te veel. Geen warme truien en lange spijkerbroeken daar voor is Bali veel te warm. Een paar slippers en een dunne joggingbroek voor een enkel muggetje wanneer de avond valt. Ja vergeet uw badkleding niet dat is erg belangrijk. Zonnebrand creme is overal te koop en kleding is een stuk goedkoper dan in Europa. Wat misschien handig is is een flesje wijn want die is nogal aardig aan de prijs op Bali. En ja vergeet je laptop niet en een simlock vrije telefoon. Ons personeel is je graag behulpzaam bij het kopen van €5,- bel tegoed. Wil je een lekker kopje koffie zoals je thuis gewend bent neem dan als je in Villa Buddha of Villa Samora verblijft je Nespresso koffiecups mee. In de villa’s staat een Nespresso apparaat de cups zijn echter niet te koop op Bali. In Villa Nujum staat een Senseo dus vergeet je Senseopads niet!En last but not least neem vooral geen drugs mee. Misschien valt dit in uw land niet onder de narcotica wet maar in Bali zijn ze nogal streng. De doodstraf wordt nog steeds gehanteerd ook al heeft u slechts nog een grammetje van iets wat in uw land misschien heel normaal is.

Hoe zijn de medische voorzieningen?

In Noord Bali zijn genoeg goede dokters, ziekenhuizen en EHBO posten voor als u iets overkomt. Tevens is er in Singaraja een hele goede goedkope tandarts.

Hoe is het weer op Bali?

Heel het jaar door is het lekker weer op Bali. De gemiddelde temperatuur is 35 graden. In de maanden november tm februari ligt de temperatuur iets lager, 30 graden en valt er af en toe een bui ( meestal vanaf 16.00 uur) waarna de lucht weer strakblauw is. Het noorden van Bali heeft de meeste zonuren.

Villa Buddha

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Villa Samora

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Villa Nujum

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30