Yoga, meditatie en spiritualiteit

Voor yoga en spirituele groepen zijn Villa Buddha en Villa Samora uitermate geschikt. De villa’s bieden genoeg plek voor privacy zodat u als deelnemer naast de groepslessen altijd wel een plekje voor uzelf vindt.
Voor yoga of meditatie oefeningen hebben wij bij Villa Buddha een groot grasveld en een enorm overdekt terras en tevens een stilte ruimte. Bij villa Samora vindt u een yoga ruimte op de eerste verdieping.

yoga retreat

Villa Buddha en Villa Samora zijn de plek bij uitstek om uw yoga en meditatie retreat te plannen. De villa’s bieden genoeg ruimte voor grote groepen ( Villa Buddha tot 20 personen en Villa Samora tot 12 personen).
Er zijn yoga matten/kussens en blokken beschikbaar zodat u deze niet allemaal mee hoeft te nemen. En zelfs een guru kan tot uw beschikking staan.
Ons vriendelijke gastvrije team heeft veel ervaring opgedaan in het bereiden en presenteren van vegetarische en veganistische maaltijden. Als u aangeeft wat uw specifieke wensen zijn op dit gebied dan zorgen wij voor passende overheerlijke maaltijden en de gewenste groente en fruit sappen.
In samenwerking met de groepsleiding stelen wij graag een excursie programma met u samen. Ook kunnen wij u een speciaal op wellness en spiritualiteit gebaseerd programma aanbieden.
Door de authentieke uitstraling van in-en exterieur en de rustieke omgeving is dit een van de mooiste plekken op Bali voor uw retreat.

> Voor onze yogapagina op instagram “baliyogavillabuddha” klikt u hier

yoga en meditatie lessen

Bent u nog nooit met yoga of meditatie in aanraking gekomen of vindt u het fijn om dit alleen, of met een groep te beleven dan kunt u deelnemen aan de lessen in onze villa. Onze manager maakt graag voor u een afspraak. Wij kunnen u lessen aanbieden van 1 1/2 uur of een ochtend of avond sessie. De lessen bestaan uit; stretching, Asana’s ( yoga poses ), ademhalingsoefeningen, yoga dance, zelf-massage technieken, diepe relaxatie en meditatie technieken.

spiritualiteit

Rond de villa’s is spiritualiteit overal zichtbaar aanwezig. Op ons landgoed zijn 2 huistempels waar ons personeel dagelijks de offers brengt. Beide tempels en huizen zijn ingewijd door een Hindu priester. Omringd door heilige relikwieën, offers en potten vol brandende wierook herhaalt hij lange mantra’s terwijl zijn linkerhand een koperen bel bespeelt. Het lijkt alsof de heldere klanken van de bel wil kenbaar maken dat de goden aanwezig zijn. De sfeer is intens rustig. De balans tussen passie en rust die ik voel is typisch voor het eiland. Nergens anders heb ik ooit zoiets ervaren en wij willen onze gasten daar graag getuige van laten zijn.

tempels

Er zijn tientallen officiële tempels op geringe afstand van de villa’s te vinden, elke familie heeft haar eigen huistempel en in ieder rijstveld staat een schrijn. Zelfs ver van de bewoonde wereld, midden in het woud, bevinden zich tempels. Al vanaf het moment dat u uit het vliegtuig stapt wordt u verrast door indrukwekkende sculpturen van goden en gesten. Alles zindert van energie en het lijkt wel of de stenen sculpturen ieder moment kunnen gaan bewegen.

De belangrijkste en meest zichtbare religieuze aktiviteit in Bali is het offeren. Tijdens uw verblijf in de villla zal u heel vaak ons personeel hiermee bezig zien.Het zijn meestal de vrouwen en onze security die dit ritueel uitvoeren. In een bijzonder soort meditatieve rust vlechten ze prachtige offermandjes uit palmbladeren, waarin ze allerlei moois en lekkers verzamelen: bloemen, koekjes, rijst, tabak… De offermandjes worden,, met de nodige hoeveelheid wierook, aangeboden aan de voorouders, de goden, de spirits, de planten en de dieren.. Elke dag opnieuw drukken ze zo hun respect en dankbaarheid uit voor elke vorm van leven en voor de krachten die hun bestaan beïnvloeden. Je kunt eindeloos blijven denken over het leven, maar Balinese vrouwen leren ons dat spriritualiteit vooral doén is.

Welk wereldbeeld of religieuse overtuiging je ook hebt of je nou gelooft in goden of niet, het raakt je als je mensen eer ziet brengen aan hét feit dat ze bestaan, dát ze voorouders hebben en dát er onbevattelijke krachten werkzaam zijn in hun leven. De aanwezigheid van offermandjes in de tempels,bij de ingangen van huizen, aan rivierbeddingen, op kruispunten, in winkels , overal waar je komt, doet je anders naar de wereld kijken. Alles krijgt betekenis en kracht. Alles lijkt bezield. Nu ik de Balinese vrouwen bezig heb gezien, begrijp ik waarom de sculpturen zo levend liijken. ze worden dagelijks opgeladen met de energie van de offerende vrouwen. Hun aandacht en toewijding spelen een grote rol in de magische sfeer waarvan bali doordrongen is.

Balinezen oordelen niet over de werkelijkheid vanuit de begrippen “goed” en “kwaad”, maar spreken over lagere krachten en hogere krachten. Ook aan de lagere krachten wordt geofferd. Ook al werken sommige krachten verstorend en destructief, in de balans van het grotere geheel heeft het geen zin het ene te eren en het andere te negeren. De Balinese spiritualiteit draait om drie vormen van balans. Balans tussen mens en mens. Balans tussen mens en wereld. En balans tussen mens en de goden. In de vele Balinese dansen komt dit tot uitdrukking. Voor een kleine vergoeding van € 100,- komen Gamelan spelers en danseressen bij u in de villa op bezoek voor een prachtige performance.

De Balinese cultuur en Hindu religie zijn nauw met elkaar verweven. Er is heel veel sprake van bijgeloof (kepercayaan), dingen die westerlingen maar moeilijk serieus nemen. Over dit soort bijgelovigheden moet je op bali echter geen grapjes maken. Iedereen van jong tot oud, geschoold of ongeschoold gelooft erin. Het zijn allerlei verschillende dingen, voor alles wordt een verklaring inhet spirituele gezocht. Het niet kunnen krijgen van kinderen heeft hier niet per definitie een medische grondslag, het is vaker een teken van Karma. Op Bali is dit het ergste wat iemand kan overkomen, het doel van het leven is voortplanting. Degene die dit overkomt zal zich in een vorig leven wel slecht gedragen hebben.

Wilt u een ceremonie meemaken dan kan onze staff u daarbij helpen. Altijd vindt er in de naaste omgeving wel een ceremonie plaats. U ziet muzikanten en kinderen met vlaggen, gevolgd door een rij vrouwen met offergaven en jonge mannen in de prachtigste sarongs. Ieder gaatje en muurtje raakt gevuld met mannen, vrouwen en kinderen. Niemand wil een moment van de ceremonie missen. De gamelan voert langzaam het tempo op en iedereen begint te dansen terwijl de priester eindeloos zijn mantra’s herhaalt. De opzwepende klanken van de gamelan en de massa verwachtingsvolle toeschouwes dragen bij aan de opbouw van het energetische spanningsveld. De lucht zindert van energie en u voelt dat uw hart sneller gaat kloppen.Tijdens het gebed van de priester draait een jonge jongen zich om, klapt zijn telefoon open en maakt met een grote grijns een foto. Balinezen mogen van tradities houden; modern zijn ze ook. De muziek van de gamelan versnelt naar een duizelingwekkend tempo. Het feest ,waar u nu ook deel van maakt ,zal een blijvende herinnering van een indrukwekkende vakantie zijn!

Villa Buddha

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Samora

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Nujum

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28