Natuurparken

Bali Barat natuur reservaat

Het Bali Barat-reservaat ligt niet ver van onze villa’s vandaan. U kunt onder leiding van onze gids Nono een trekking maken door de ongerepte regenwouden, mangrovebossen, droge savannes en snorkelen bij de koraalriffen. Onze personeel maakt graag voor u een afspraak met hem. Het National Park is een prachtig stuk ongerept natuur dat door veel mensen vergeten wordt. In het grote park liggen zelfs uitgedoofde vulkanen die van grote afstand te zien zijn. De grootste van de vier vulkanen, de Gunung Patas is maar liefst 1412 meter hoog. Het gebied omringt de op een na hoogste berg van Bali, de Batakaru (2.275 mtr) en beslaat 77.000 hectare en een groot deel van de koraalrijke kust. In het internationale park leven luipaarden, zwijnen, slangen, buffels en herten. Daarnaast is het een walhalla voor vogelspotters. Doordat het reservaat redelijk afgelegen ligt, trekt het weinig bezoekers wat de natuur zeker ten goede komt. In 1941 is Bali Barat uitgeroepen tot beschermd natuurgebied en verklaard tot National Park, omdat men het uitsterven van de Balinese tijger wilde voorkomen. Dit is helaas niet gelukt.Tegenwoordig is het doel van het park om de regenwouden en al het bijbehorende wildleven te beschermen. Bezoekers dienen een vergunning te hebben als ze het gebied in willen trekken. Het meest toegankelijke gedeelte van het park is de Prapat Agung Peninsula, met een uitgebreid vlechtwerk van wandelpaden.

De Rijstvelden van Munduk

In de rijstvelden van Munduk en Mayong kunt u prachtige trekkingen houden. Onze chauffeur brengt u graag naar de gids ter plekke. Hij leidt u rond en vertelt u alles over het geloof en de cultuur op Bali. Vergeet niet uw camera mee te nemen om de prachtige koloniale huizen en een van de mooiste watervallen van Bali vast te leggen. Na de tocht sluit u af met een maaltijd thuis bij onze gids. Natuurlijk kunt u ook zelf de scooter pakken en er alleen op uitgaan, de natuur is overweldigend.

MAYONG

Vanuit Mayong ( 45 minuten vanaf onze villa) organiseren Putu en Ria wandelingen door de rijstvelden en de kleine desa’s in een mooie vallei. Het is eendrachtige tocht door de sawa’s. Na afloop zorgen zij voor een voortreffelijke lunch bij hun thuis.

Chanti

Ongeveer 20 km vanaf villa Nujum ligt het plaatsje Sambangan. Putu onze prive chauffeur brengt u daar graag naar toe. Vanaf het prachtig gelegen restaurant kunt u kiezen voor een 2 of 3 uur durende trekking naar de secret garden en de Sekumpol watervallen. Het is een vrij pittige trekking en goed schoeisel wordt dan ook aanbevolen.

De Botanische tuin van Bedugul

Deze botanische tuin is 154 hectare groot. Putu, onze chauffeur rijdt er graag met u doorheen en laat u alle prachtige orchideeen en palmen zien.

WATERVALLEN
De Sekumpul waterval

De Sekumpul watervallen zijn de mooiste watervallen van heel Bali en liggen zo’n 45 kilometer vanaf de villa’s in de buurt van Singaraja. Je kan er met de scooter of met onze prive chauffeur naar toe. De watervallen storten zich 90 meter het dal in. Onder de watervallen mag je het water in. Een “once in a lifetime- experience”. De natuur is er overweldigd. Wil je droog blijven dan is een regenbak of regenponcho onontbeerlijk. Goede schoenen en tevens waterschoentjes of slippers zijn een aanrader omdat je meerdere keren door het water moet waden en de wandeling ernaartoe flink is. Je kan het op eigen gelegenheid doen, maar een ter plekke te regelen gids is een aanrader. U kunt er een wandeling van maken van 2, 3 uur of 5 uur.
Toegangsprijs zonder gids 20.000 idr (± € 1,40).

e Aling Aling watervallen

De Aling Aling watervallen oftewel ” The Secret garden” zijn een uitdaging voor wie avontuurlijk is van duiken en glijden houdt of gewoon relaxed wil genieten van al het natuurschoon. De watervallen liggen 30 km. van de villa’s verwijderd. Wij raden een gids aan die je ter plekke kan regelen voor ± 125.000 per persoon. Alleen met een gids mag je van de waterval afglijden en het water induiken om ongelukken te voorkomen. Neem goed schoeisel mee. De trip van een half uur kan redelijk glibberig zijn, maar is zeer goed te doen ook zonder conditie. Entree zonder gids 10.000 idr (± €0,70).

De Git Git watervallen

De Git Git watervallen liggen 15 kilometer verderop aan dezelfde weg als de Aling Alling watervallen bij Singaraja. Zo’n 45 kilometer vanaf de villa’s.

Munduk watervallen

De Munduk watervallen liggen in een prachtig natuurgebied en kunt u het beste bezoeken tijdens onze dagtrip in combinatie met een bezoek aan de markt in Bedugul, de twin lakes Buyan en Tamblinlake en een bezoek aan de watertempel Ulun Danu Bratan.

tamblinganmeert

Maak een wandeling door het regenwoud van Bali. Natuurgenieters kunnen hier hun hart ophalen en deelnemen aan een tocht van 2 of van 6 uurt. Onze chauffeur brengt u naar de plaats van bestemming. Uw gids leidt u door het regenwoud met woudreuzen, rijstterrassen, watervallen, tempels ,rendieren en apen. U sluit af met een oversteek over het Tamblingan meer in een traditionele balinese kano.

Villa Buddha

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Samora

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Nujum

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28