De Gunung Agung is rustig

Januari 2018.Reizigers naar Bali hebben momenteel geen last van de Vulkaan. Alleen in november heeft 2 dagen het vliegverkeer op Bali stilgelegen. Alle andere dagen is er gewoon gevlogen. Vanwege de aswolk vond men het 2 dagen veiliger niet meer op Denpasar te landen.
De impact hiervan is op Bali nog sterk te merken. Het toerisme is 20% teruggelopen terwijl de mensen op Bali het toerisme heel hard nodig hebben. Bali is en blijft natuurlijk een derde wereld land die voor een heel groot deel van het toerisme leeft. Men is arm op Bali ook al heeft iedereen goed te eten op dit eiland door de vruchtbare grond.
De vulkaan is momenteel erg rustig, bewoners die uit de gevarenzone waren weggetrokken gaan langzaam weer terug. Een enkele toerist waagt het weer om de berg te beklimmen en een parapenter heeft de eerste vlucht vanaf de berg al weer gemaakt. Vanaf Lembongan eiland hebben wij zelf een hele week uitzicht gehad op de Gunung Agung, geen rookpluimpje is aan de krater ontsnapt. Maar….. de media in de rest van de wereld heeft een flink stempel gedrukt. Toeristen laten het eiland nog liever even links liggen. Dit terwijl de bevolking van Bali er niets van snapt. Het leven op Bali gaat gewoon door, niemand stoort zich eraan! Alleen de mensen die in een omtrek van 6 km bij de vulkaan wonen hebben er flink wat last van.
Wilt u er zeker van zijn dat u altijd aankomt op Bali dan kan u het beste met Garuda boeken. Deze vliegmaatschappij vliegt met tussenstop op Jakarta naar Bali. Mocht het vliegveld van Bali dichtgaan ( die kans is heel klein) dan kunt u altijd met Garuda een binnenlandse vlucht nemen naar het vliegveld op oost Java, vanaf daar is het nog een klein stukje met de taxi naar de pont naar Bali. In Gilimanuk wacht Putu onze chauffeur u op en brengt u naar de villa. Onze villa’s liggen in het Noorden, 80 kilometer van de vulkaan verwijderd en de wind staat altijd de andere kant op. Mocht er dus ooit een grote uitbraak komen dan heeft u er bij ons nog steeds geen enkele last van! Bij ons kunt u nog steeds genieten van de zon en een heerlijke vakantie.