Excursies

Vanuit Villa Buddha en Buddha Samora zijn vele mogelijkheden om Bali te ontdekken. U kunt een taxi met airco huren met engels sprekende chauffeur voor ongeveer € 45,- per dag. U bepaalt waar u wilt stoppen voor een drankje, lunch of foto. Uw chauffeur is ook uw gids dus vragen staat vrij. U kunt ook een scooter huren voor € 5,- per dag zelf op pad gaan. De wegen zijn over het algemeen goed met een enkele uitzondering. Hou er wel rekening mee dat het lastig is om jezelf goed te verzekeren. Als westerling moet je al snel voor de kosten opdraaien in geval van een ongeluk. Vraag dit dus altijd goed na of wees je bewust van het risico. Wij doen zelf alles op de scooter en genieten van het contact met de balinezen. Een fiets huren is geen aanrader. De bergen in het achterland zijn net te steil. Een auto huren kan ook maar is meestal wel met chauffeur. Ze rijden in Bali aan de andere kant van de eg.

Balinezen zijn trots op hun eiland en cultuur; waar mogelijk zoeken zij een ceremonie die u kunt bezoeken. Bali leent zich vanwege de kleine afstanden perfect om uw strandverblijf te combineren met een aantal tochten. Deze kunt u, om uw tijd optimaal te benutten en geen gedoe aan uw hoofd te hebben, ter plekke uitzoeken.
In de villa ligt voor u een map met alle informatie omtrent excursies.
Of u nu wilt shoppen in Kuta , een healing wilt ondergaan in Ubud of het ongerepte regenwoud wilt ontdekken, het kan op Bali allemaal.

Excursies direct bij Villa Buddha Bali.
1.
Elke ochtend wordt de kust voor uw villa door vele dolfijnen bezocht. De dolfijnen kunt u iedere ochtend rond zonsopgang bewonderen. U staat dan wel om 5 uur s’ochtends op. De vissers halen u op bij de villa of het strand van Lovina en nemen u mee op een 3 uur durende tocht in hun traditionele vissersbootjes. Het is voldoende om een dag van tevoren met een plaatselijke visser af te spreken. De vissers weten de beste spots waar de dolfijnen hun kunsten vertonen en zich tegoed doen aan garnalen. De kans dat u dolfijnen spot is 80% en de prachtige zonsopgang is ook zeker de moeite waard.

2.
Houdt u van lange strand wandelingen dan bent u aan het goede adres. Voor uw villa strekt het donkere zandstrand dat van vulkanische oorsprong is, zich in beide richtingen 10-tallen kilometers uit. U ziet hier geen toeristen maar bent getuige van het leven van de vissers die hun netten binnenhalen, de ganzenhoedster met haar kroost, en waant u zich Sil de Strandjutter op zoek naar schelpen en aangespoeld wrakhout. Wanneer u vroeg genoeg opstaat ziet u de opkomst van de zon uit het water in het oosten en s’ avonds de zonsondergang in zee in het westen.

3.
Vanuit uw villa is het mogelijk om mee te varen met de vissers uit de buurt. Zij varen elke middag uit om vis te vangen in de Bali zee. Houdt u van vissen dan is het zeker de moeite waard; u kunt het beste een afspraak maken in de namiddag. U rolt uw vislijn uit en neemt de gevangen vis mee naar huis waarna onze kok uw vis heerlijk weet te bereiden .
De vissers brengen u ook naar een van de riffen voor de kust om te kunnen snorkelen.

4.
Wanneer u echt helemaal tot rust wilt komen is het nabijgelegen Zen Resort Bali misschien iets voor u.
In deze oase van rust kunt u genieten van een lotus bad, een ayurvedische massage of deelnemen aan de pranayama yogalessen.
Een balinese massage evenals yoga- of meditatielessen zijn echter ook mogelijk in uw eigen villa.

Excursies in de omgeving van vVlla Buddha Bali.

In het zwembad van Hotel Melka, net buiten Lovina, kunnen zowel volwassenen als kinderen gedurende 20 minuten met dolfijnen zwemmen en spelen.
De dolfijnenshow is dagelijks.

2.
Bali heeft heel veel tempels met ieder zijn eigen betekenis. Ten oosten van Lovina vindt u de Beji tempel in Sangsit, deze is gewijd aan de rijstgodin. De jagaraja tempel herdenkt de gevechten met de Nederlanders. Ten westen van Lovina ligt de Pulaki tempel waar het krioelt van aapjes die worden beschouwd als afstammelingen van de god Dewa.

3.
Op ongeveer 15 minuten van de villa ligt het buddhistische klooster Brahma Vihara Ashrama. Dit is het enige boeddhistische klooster van Bali. Het klooster wordt bewoond door enige monniken en wordt ook wel de kleine Borobodur genoemd. Mocht u te voet gaan dan is het raadzaam om vroeg op pad te gaan. Het klooster ligt in steil gebied en staat bekend om zijn bijzondere beschilderde muren en gebedskamers. Het klooster biedt een prachtig uitzicht over sawa’s en zee.

4.
De heetwaterbronnen van Air Panas liggen in de heuvels van het dorpje Banjar in een prachtige serene omgeving vlakbij het boeddhistische klooster. Men zegt dat het zwavelhoudende water een helend effect heeft bij huidklachten. De bron mondt uit bij 8 gebeeldhouwde drakenkoppen. In het weekend gaan veel balinese gezinnen hier naar toe om te baden.

5.
De Git-Git watervallen zijn de spectaculairste en hoogste watervallen van Bali. Van 60 meter hoogte stort het water de diepte in. Na een wandeltocht tussen koffie- en vanilleplantages en souvenirwinkeltjes bereikt u de waterval. De lucht is koel en wordt geleidelijk kouder naarmate u de waterval nadert.

Excursies tot 1 uur rijden vanaf Villa Buddha Bali.
1.
De Twin-watervallen liggen iets verder dan de Git-Git watervallen.
U kunt hier genieten van de prachtige natuur. Het is rustig, de watervallen zijn kleiner maar daardoor niet minder indrukwekkend.

2.
Munduk ligt in de bergen ten zuiden van Lovina. Het is een bergdorp waardoor het een stuk koeler is. Munduk ligt temidden van prachtige rijst terrassen en is adembenemend mooi. In deze streek verbouwt men tabak en kruidnagelen.

3.
Het Buyan- en Bratanmeer zijn kratermeren en bevinden zich op grote hoogte. De meren zijn het resultaat van vulkaanuitbarstingen in het verleden en zijn erg belangrijk voor de irrigatie van zuidelijk Bali. Een aanrader is de trekking rond het Buyanmeer, de terugtocht doet u per kano. U kunt ook prachtige trekkings maken tussen de rijstterrassen in de buurt van Munduk.

4.
De Pura Ulun Danu Bratan tempel ligt aan het Bratanmeer bij Bedugul
Het tempelcomplex is door de ligging op grote hoogte meestal in nevelen gehuld, maar schitterend om te zien.

5.
Het plaatsje Bedugul ligt aan de rand van het Bratanmeer. Behalve de grote toeristische markt heeft men hier ook een schitterende botanische tuin.

Excursies tot 2 uur rijden vanaf Villa Buddha Bali.
1.
De rijstvelden beginnen al achter uw villa. Wanneer u het achterland ingaat ziet u echter rijstvelden als op een ansichtkaart. Deze spectaculaire vergezichten worden nog mooier als u het heuvelland ingaat waar de rijstvelden in terrassen zijn aangelegd. Bekend zijn de rijstvelden in de omgeving van Ubud.

2.
Ubud is het culturele en spirituele hart van Bali waar het geloof in goede geesten en demonen letterlijk op straat ligt.
De krachtige energie die hier heerst maakt van Ubud de plek voor een yogaretraite, detoxkuur, creatieve cursus of andere vorm van bezinning. Al sinds de jaren 30 heeft Ubud een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kunstenaars, schrijvers en soulseekers. Als u op zoek bent naar iets bijzonders dan kunt u het centrum beter negeren en naar de buitenwijken Sanggingan, Penestanan en Campuhan gaan. Daar zijn de beste designwinkels en art galeries waar u het werk van lokale kunstenaars kunt kopen. In Ubud hebben zich tal van yogaleraren, astrologen, masseurs, therapeuten en natuurgenezers gevestigd.
Misschien kent u het boek: eten, bidden en beminnen van de schrijfster Elizabeth Gilbert of van de gelijknamige film met Julia Roberts. Twee personen uit dit boek zijn de natuurgenezeres Wayan en handlezer Ketut. Wilt u een bodycheck door Wayan, gevolgd door een massage of uw hand laten lezen door Ketut raadpleeg dan de excursiemap in de villa.
Wij hebben info over yoga-retraits, reikiworkshops, auralezers en healers.
U kunt zich door een van de genezers of afstammeling van de koninklijke familie van Ubud, te weten Tjokardo Rai, met een stokje op de drukpunten op hoofd en tenen laten testen en hij schrijft waar nodig medicijnen voor.
Als u er heen gaat moet u wel minstens 1 kwaal hebben en een cenang meenemen, een offerande, en die voorafgaand aan de behandeling aanbieden. Na afloop betaalt u 100.000 ruphia, ongeveer 7euro.
Tibetaanse klankschaalmassages en een Mango-tree-spa-treatment in de kruin van een mangoboom, van waaruit je een onvergetelijk uitzicht hebt over felgroene rijstterrassen en de Ayung-rivier behoort ook tot de mogelijkheden. Ook voor de smaakpapillen valt in Ubud genoeg te beleven. Van satay bij kleine stalletjes op straat tot aan culinaire hoogtepunten in een goed restaurant.

3.
In Ubud vindt u ook monkey forest. Het apenbos-reservaat is een beschermd gebied voor 3 groepen langstaartapen en herbergt ondermeer een groot tempelcomplex en een begraafplaats.

4.
In de omgeving van Ubud ligt het heilige Goa Gaja, de olifantengrot.
De grot is van buiten rijkelijk versierd met fantastische figuren. Vroeger kwamen koningen en asceten naar deze plek om te bidden en te mediteren.

5.
Pura Taman Ayun in Mengwi. Dit is de grootste tempel van Bali, omgeven door een gracht. De tempel is het symbool van de in de kosmische zee gelegen hindoewereld. Tussen de hoge torens vindt u de woonplaats van de goden.

6.
Het Danau Batur Kratermeer is van buitenaardse schoonheid, tevens het grootste meer van Bali en wordt omringd door kratermuren . U daalt af in de vulkaan en ziet het bizarre vulkaanlandschap met daarin uitgestrekte lavavelden en warme bronnen. De Gunung Batur is de meest actieve vulkaan van Bali ( 1717 meter).
De grootste eruptie vond plaats in 1917. De hellingen van de berg zijn door de vulkanische uitbarstingen kaal en dor. Op de hoogste kam ( 1500 mtr) van de vulkaan tref je de bergdorpjes Kintamani, Batur en Penelokan aan. In de caldera zelf, langs de oever van het meer van Batur, liggen de oertraditionele dorpjes Trunyan, Toyabungka en Kedisan.

7.
Purah Besakih is het heiligste tempelcomplex van Bali. Het complex bestaat uit 23 tempels die verspreid liggen over de gehele helling van de hoogste berg van Bali, de Gunung Agung ( 3.142 mtr). Dit hoogste punt van het eiland wordt gezien als het goddelijke centrum van de balinese kosmos. Tijdens de uitbarsting van deze vulkaan in 1917 werd het complex bijna geheel verwoest en daarna gerenoveerd. In de uitbarsting van 1963 werd het complex op miraculeuze wijze gespaard toen de lavastromen aan weerszijden langs stroomden.

8.
Het dorpje Dukuh Sibetan aan de voet van de Gunung Agung. Na de laatste uitbarsting werd de bodem bedekt met een laag as en stenen waardoor elke vorm van landbouw onmogelijk werd. De mensen uit het dorpje zijn zich bewust van hun gevaarlijke ligging. Hier kunt u de bewoners helpen met het plukken van de slangenvrucht , of met het bereiden van het eten voor de volgende ceremonie. Sibetan is omringd door rijstvelden en bossen. U kunt vanuit het dorp een wandeltocht maken richting de zee.

9.
Goa Lawah oftewel vleermuisgrot. Deze grot gelegen tussen Padangbai en Kusamba herbergt duizenden vleermuizen die in de schemering de grot verlaten.

Excursies tot 3 uur rijden van Villa Buddha Bali.
1.
Pura Tanah Lot in het zuiden van Bali is gebouwd op een rots voor de kust en staat mede bekend om zijn magische zonsondergang. Door de prachtige lokatie en architectuur is het een van de meest karakteristieke tempels van Bali en bij laag water bereikbaar.

2.
Pura Luhur Ulu Watu ligt op het schiereiland Bukit Badung en is gebouwd op
een 90 meter hoge klif boven de Indische Oceaan. De tempel is gewijd aan de goden en geesten van de oceaan en dient tegenwoordig als ceremonieplaats voor alle Balinezen

3.
Het schildpaddeneiland Serangan ligt ten zuiden van Sanur en is per boot bereikbaar. De schildpadden kunt u in speciale bassins bekijken.

Meerdaagse tochten. (F)

4.
Om uw verblijf op Bali nog aantrekkelijker te maken kunt u een 2 daags bezoek brengen aan het prachtige Oost-Java. U vertrekt met de veerboot vanuit Gimaniyuk, u beklimt de aktieve vulkaan Kawah Ijen en ontmoet de zwaveldragers die dagelijks manden vol vers gekapt zwavel de aktieve vulkaan uitdragen. Een schouwspel van bijna onmenselijke handenarbeid. Selemat datang di neraka, welkom in de hel!

5.
Bij een 3- of 4- daagse excursie kunt u ook de Bromo en de wereldberoemde Borobodur en de Prambanan bezoeken

Villa Buddha

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Samora

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Nujum

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28