Reizen in en naar Bali

Binnen Bali kunnen wij het transport voor u regelen. U wordt wanneer u dit wilt vanaf het vliegveld door onze prive chauffeur Putu opgehaald. Een prachtige tocht door het binnenland leidt u naar de villa’s. Gedurende uw verblijf in de villa kunt u tegen geringe betaling gebruik maken van onze prive chauffeur Putu. Hij laat u graag alle bezienswaardigheden van Bali zien of brengen u naar de plek waar u wilt duiken of surfen. De reis naar Bali kunt u zelf boeken.

Transport op Bali

Als ik bid bid ik niet alleen om geluk en voorspoed voor mezelf en mijn familie, maar voor het hele universum en alles en iedereen daarbinnen, zegt onze prive chauffeur Putu. Bidden doet hij om de balans tussen goed en kwaad te waarborgen. Hij heeft niet veel op met het drukke nachtleven in het zuiden van het eiland. Hij is dan ook blij dat hij u het traditionele Bali kan laten zien. En het traditionele leven is zelfs vanuit de auto al oogverblindend. Zo begint uw reis vanaf het stoffige vliegveld in het zuiden van Bali. De rommelige winkelstraatjes maken plaats voor uitgestrekte rijstvelden en kalme dorpjes. Op een lokale markt verkopen vrouwen verse vis, fruit en gevlochten kippenmanden. Pluimen rook verraden waar je de beste saté of soto ajam kunt krijgen, Gracieuze dames , gekleed in felgekleurde sarongs en met offermanden op hun hoofd, zijn op weg naar een religieuze ceremonie. Het voert u diep de bergen naar de kust en naar het oorspronkelijke noorden van Bali , waar ons personeel u bij aankomst in de villa staat op te wachten!

Bali is een redelijk dichtbevolkt eiland en vooral het zuiden is erg druk. De wegen zijn niet berekend op het groeiende verkeersaanbod en files zijn in Denpasar en omgeving orde van de dag. Hoe anders is het in het noorden waar onze villas liggen. De villa’s liggen op ca. 500 meter van de doorgaande weg de JL.Ray waar je voornamelijk 125 cc. scooters ziet rijden met soms 5 mensen erop, kippen en varkens. Maar een scooter kan ook toeristen vervoeren. Jan onze huismeester zal u helpen om een goed beeld te krijgen van pro en contra scooter huur. Auto huren met onze prive chauffeur Putu, is veel minder controversieel. Dat kan dagelijks geregeld worden voor € 35,-. Fietsen raden we niet aan. Simpelweg te warm en men is geen fietsers gewend. Een tocht met een vissersboot en opstappen op het strand voor de villa is ook mogelijk. Wilt u een keer low-budget reizen stap dan in een Bemo; u reist dan lokaal naar iedere plek die u maar wilt. Taxi’s met meter in het zuiden en in het noorden tegen vooraf te regelen ritprijs. High-end is vliegtuig- of helicopter-huur vanuit het vliegveld van Denpasar. Ook kunt u per snelboot of goedkoop vliegen vanaf Bali naar Yogyakarta op Java of Lombok. In het infoboek staan tal van wandeltochten, van kort tot dagvullend. De villa is een prima basis om Bali te ontdekken en te genieten van natuur en cultuur.

Vliegen op Bali

Dagelijks landen van overal ter wereld vliegtuigen op Denpasar van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Boeken kan heel goed via internet. Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Bali; meestal is er een stop in Kuala Lumpur Maleisië, Singapore, Hongkong,Bangkok of Jakarta. De stop-over-tijd kan soms gebruikt worden voor een bezoek aan de stad, soms is de wachttijd slechts 1 uur.

De meest populaire maatschappij is Singapore Airlines met zijn geweldige service. Ook onze eigen KLM vliegt elke dag vanuit Amsterdam op Bali met een zeer korte tussenstop (1 uur) in Kuala Lumpur. De aankomst tijd op Denpasar is echter rond 20.00 uur. De iets goedkopere Malaysia Airlines en Singapore Airlines landen rond het middag uur zodat u niet in de nacht hoeft verder te reizen en kan genieten van de prachtige tocht naar de villa.

Het is een aanbeveling om u op de nieuwsbrieven van de vliegmaatschappijen te abonneren om hun verlaagde tarieven automatisch te kunnen ontvangen.

Voordelig vliegen kan ook via Dusseldorf, Londen en Parijs of door een andere vluchtdatum te kiezen. Ook kunt u via Jakarta reizen om vervolgens via Java naar Bali te komen om daar uit te rusten in een van onze villa’s. Of aanvliegen op Bali en dan de oostelijke eilanden van de archipel bezoeken.
Kortom, er zijn tal van mogelijkheden.
U kunt tickets boeken bij Air France, Cathay Pacific, China Airlines, Emirates, Lufthansa, Malaysia Airlines, Singapore Airlines, LTU/ Air Berlin, KLM, Qatar Airways, Qantas, Thai Airways en niet te vergeten Air Asia via Londen
U kunt ook kijken op de site van chaser.nl, skyscanner.nl, cheaptickets.nl, vliegwinkel.nl, vliegtickets.nl, vliegtarieven.nl, tix.nl en wereldtickets.nl

In het gunstigste geval doet u 16 uur over de vliegreis. Malaysia Airlines, KLM en Singapore Airlines hebben meestal een videoscreen in uw stoel zodat u heerlijk een video naar keuze kan bekijken. Op deze manier vliegt uw reis om en bent u met een slaappilletje en 2 video’s verder, binnen een mum van tijd op Bali. Waar u door onze prive chauffeur wordt opgewacht.

Visum voor Bali

Sinds 2015 is het Visum tot 30 dagen geheel gratis. U krijgt u op het vliegveld van Denpasar een inplakvel in uw paspoort als visum voor een 30-daags verblijf in Indonesië. Het heet voucher on arrival VOA. Ga niet naar de ambassade u hoeft helemaal niets te regelen. Een geldig paspoort met 6 maanden langere geldigheid dan de vervaldatum is wel noodzakelijk ( 6 maanden langer geldig als de datum bij vertrek uit Bali, anders mag u niet met het vliegtuig mee). Wilt u langer dan 4 weken verblijven in Indonesië dan moet de ambassade in uw thuisland wel ingeschakeld worden. Voor nederlanders besteld u bij de ambassade in Den Haag een visum voor langere tijd welke u dan een paar weken later, daar ook weer af kunt halen.

>Voor uitgebreide visum informatie over Bali klikt u hier.

>Klik hier voor de aanvraagprocedure voor een visum langer dan 30 dagen. Je kan ook een visum aanvragen voor langere tijd via www.visum.nl tegen gereduceerd tarief

Het weer op Bali

Het mooie van Bali is dat u er 12 maanden per jaar kunt genieten van heerlijk weer! Van april tot half november is het de droge tijd. Af en toe is er wat bewolking en het regent zelden. De luchtvochtigheid is 50% en de temperatuur schommelt dag en nacht rond de 29 graden. Het is aangenaam weer maar de zon is met een UV straling van 9/10 heftig.
De rest van het jaar noemt men de regentijd, in deze tijd kunt u ook heerlijk vakantie vieren en heeft u voldoende zon om naar huis te schrijven. Met een gemiddelde aangename temperatuur van 27 graden, 5 zon uren per dag en een UV straling 6/7. Wanneer het regent dan zijn dit meestal korte buien vanaf 16.00 uur. Het regent zelden langdurig. Voordeel van deze periode boeken is de uitbundige natuur. Vlinders zo groot als servetten fladderen voorbij en alle planten en bloemen tonen zich op hun fraaist. Ook zijn er minder toeristen te zien en dat maakt het eiland nog exclusiever. Maar welke periode je ook verkiest, altijd ligt het zwembad op je te wachten met een graad of 26. Het zeewater is heel het jaar door zo’n 27/28 graden.
Het klimaat in Lokapaksa is droger en zonniger dan in het midden en zuiden van Bali. De heuvels houden de wolken en daarmee de regen uit het zuiden tegen. Van zee komt alleen in de regentijd de neerslag. Achter Lokapaksa ligt de plaats Munduk en nog veel hoger ligt Bedugul. Hier valt de meeste neerslag en is het aanzienlijk koeler.

Bekijk beschikbaarheid van de villa’s

Villa Buddha

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Samora

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Villa Nujum

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28