Lekker bijklussen op Bali

We schreven het al eerder veel mensen op Bali hebben het arm.
Een middel om iets rijker te worden is bijklussen. Armoede maakt vindingrijk en daarom zie je veel mensen iets doen. Een krantenwijk lopen is er niet bij. Op Bali is er alleen losse verkoop van kranten en aan advertentiekrantjes of flyers doen ze ook niet, nee het is zelfs zo erg dat de mensen zelfs geen brievenbus hebben. Stickers met Ja/Nee ongewenst drukwerk zie je dan ook niet wat resulteert in een rustig straatbeeld. Geen krantenwijkje, maar wat dan wel?
Hier een opgave en omdat er een crisis in Europa is, zijn tips nooit weg.
Plastic ophalen; PET flessen bij rijke mensen opscharrelen, drinkbekertjes, plastic verpakkingen het zwaardere spul dus verzamelen, gaat naar Java om daar gerecycled te worden. Opbrengst  0,25 ct per kilo. Lijkt heel wat maar voor je 1 kiloverzameld hebt…………
Bloem van Jepun of Frangipani bij Villa Buddha

Jepun bloemetjes drogen en verkopen, In onze bekende WC potpourri zakjes zitten waarschijnlijk gedroogde bloemetjes uit Bali. Er zijn geen kosten want de zon droogt gratis. Opbrengst  0,16 ct. per kilo. Da’s een behoorlijk grote zak 1 kilo bloemetjes.

Aanspoelhout.
Kleine stokjes tot10 cm. die door de zee verkleurd en lekker verweerd zijn. Kleine stokjes want ze dienen bij ons in Europa als decoratie in b.v. bloembakken. Te koop bij de Intramarkt. Ook weer 0,16 per kg. Voor een kilo moet je wel heel wat kilometers de vloedlijn afzoeken maar dan is de beloning ook wel 16 cent.
Karton wordt ook verzameld maar daar hebben we geen marktprijzen van.