Namen op Bali om gek van te worden.

Een van onze eerste gasten Francis en Julia hebben tijdens hun verblijf een studie want zo kan je het noemen gemaakt van de voornamen op Bali en  daarmee de namen van ons personeel in de villa’s zie hier de resultaten;
Het eerste kind kan de volgende namen hebben die allemaal “nummer één” of “eerste” betekenen:
voor een mannelijk of vrouwelijk kind: Wayan of Putu
voor een mannelijk kind : Gede
voor een vrouwelijk kind: Iluh

Het tweede kind, mannelijk of vrouwelijk kan als namen hebben: Kadek of Made
Het derde kind, mannelijk of vrouwelijk, kan als namen hebben: Komang of Nyoman
Het vierde kind, mannelijk of vrouwelijk, kan maar één naam hebben: Ketut

Ze hebben ook nog een tweede naam, minder belangrijk maar noodzakelijk als ze nader willen preciseren om wie het gaat. Om nog even op te sommen wie er hier in het huishouden als vaste krachten werken:
één eerste (Putu, de driver,  met als tweede naam Surya),
vier tweede (drie Kadek en één Made (spreek uit Madé), waarvan de drie Kadek vrouwelijk zijn en de Made mannelijk. drie Kadek verzorgen de huishouding en Made is de security.
twee derde (Komang), waarvan er één vrouwelijk is, de huishouding doet en eigenlijk een zevende kind is in dat gezin. De tweede Komang is mannelijk want… onze tweede tuinman die we hier bij zijn tweede naam Romi noemen om hem van de andere Komang te onderscheiden.

Nog een klein detail : als het eerste kind de naam Putu draagt, kan het vijfde kind die naam niet meer krijgen en wordt Gede genoemd indien het een jongen is, en Iluh indien het een meisje is. Duidelijk toch!! En gemakkelijk ook, nooit een naam verzinnen voor een kind, het staat al vast.