Onze tuinman Romi

Mijn naam is eigenlijk I Gusti Bagus Romi Kamawijayja maar dat is in de villa nogal verwarrend met al die voornamen. Daarom Romi. Dat staat ook op mijn pak. Makkelijker kunnen we het niet maken. Ik ben 36 jaar oud en ben getrouwd met Made. 4 kinderen hebben we samen waaronder een tweeling, de meisjes Ayu en Gek. De andere 2 van 9 jaar heten Gandi en Radiya en zij weer jongens. Mijn job in de villa is de tuin te onderhouden, het zwembad schoon te maken en ik doe allerlei klussen als de vissen en de schildpadden voeren en kleine reparaties in en om het huis. Dat doe ik samen met Made maar hij is verantwoordelijk voor de Samora en ik doe alles in de Buddha villa.
Ik begin ’s-Ochtends om 7 uur met het stofzuigen van de bodem van het zwembad. Daar ben ik wel 2 uur mee bezig want het is een heel werk om 110 m2 te behandelen.  Dan ga ik de tuin in. Veel snoeiwerk is er omdat planten vooral in het natte seizoen snel te groot worden.  Ik ben tuinman geweest in Sanur, maar gelukkig was er bij de komst van Villa Buddha een plek voor mij zodat ik me bij mijn gezin in Lokapaksa kon voegen. In Sanur woonde ik met mijn vrouw en kinderen. Ik ging vaak terug naar mijn dorp Lokapaksa. Ik ben direct verhuisd naar Lokapaksa nadat ik de baan bij Villa Buddha heb gekregen. Veel voordeliger als in Sanur te wonen.
Nu kan ik lekker iedere dag thuis zijn, thuis eten en dan nog een paar uur werken en weer thuis zijn.
IK heb als liefhebberij de boomgaard te onderhoud bij mijn ouders Als de bomen groot zijn wil ik de Mango’s op de markt gaan verkopen.
Mijn droom was een eigen huisje te hebben en mijn familie gelukkig te maken en dat is gelukt!
Ik heb Engels leren spreken op Senior High School Mijn opleiding was gericht op biologie.
Maar voor dit vak is weinig emplooi in Bali. Daarom was ik blij dat ik via een neef een job in Sanur bij het Sanur Beach Hotel in de tuin kon krijgen. Beter iets dan niets.  Toen er meer villa’s in Lokapaksa kwamen heb ik de kans gegrepen om in mijn eigen plaats werk te vinden. Blij dat het gelukt is omdat ik het erg naar mijn zin heb bij Mr. Guido. Zo nu ga ik weer aan het werk.