Plannen op Bali

Onlangs verscheen er een stukje in de Bali Discovery.https://www.balidiscovery.com/messages/message.asp?Id=8216
Op Lombok is een vergadering geweest met de invloedrijke mannen van Bali en de regering in Jakarta.
Doel was de ontwikkeling van Bali te bespreken. En hou u vast dat gaat erin hakken.  Men werkt toe aan 20 miljoen bezoekers in 2020. En over 13 jaar moeten dat er 30 miljoen worden. Daar gaat de ontwikkeling van Noord en Oost Bali een grote bijdrage aan leveren is de opvatting.
Nu komen er nauwelijks bezoekers in Noord en Oost maar dat gaat dan waarschijnlijk veranderen. De plannen kunnen  voor grondeigenaren een leuke bijverdienste gaan betekenen en huiseigenaren kunnen er ook beter van worden. Wij zijn van echter wat terughoudend omdat het voor het karakter van Bali een discutabele zaak is. Nu al is er in het zuiden waar zo’n 4 miljoen bezoekers per jaar rondschuifelen een grote drukte zonder veel infrastructuur.
Het huidige vliegveld kan de drukte al nauwelijks verwerken. En een vliegveld erbij in  5 jaar, We denken van niet. Er is nog geen plaats bepaald waar het zou moeten komen.
In het zuiden is weinig van het echte Bali te herkennen. Daarvoor moet u in het Noorden zijn. Kom dus snel want ALS de plannen doorgang vinden dan is dat het wellicht het einde van de rust, de cultuur en het karakter van het echte Bali rondom villa Buddha en Samora.