Verkiezingen op Bali en een bezoek van Obama

En wie komt er op bezoek in Lokapaksa richting Villa Buddha. Het is Obama, op zoek naar rust. Altijd leuk om hoge gasten te mogen ontvangen. Even niet regeren maar bijkomen van alle spanningen. Op Bali gaan ze gewoon door.

Bali Bupati verkiezing 2017
De verkiezingen voor een  nieuwe  gouverneur ( de Bupati) zijn achter de rug. Rood heeft gewonnen. Voor de bevolking van noord Bali zijn de verkiezingen van een nieuwe bupati erg belangrijk.  De  uitkomst bepaalt  wat er in de komende  5 jaren gaat veranderen. Presidents verkiezingen zijn onbelangrijk hier want Jakarta is ver weg. Ook wie de gouverneur van geheel Bali wordt is totaal onbelangrijk maar deze nieuwe man kan echt  invloed hebben op het leven  in Noord Bali.
5 jaar terug ging de verkiezing gepaard met rellen, er werden huizen in brand gestoken en mensen protesteerden. Nu is alles rustig verlopen.
De nieuwe bupati  neemt zijn eigen mensen mee naar zijn residentie.  Een vergelijk met Amerika is  duidelijk. De Bush administration, de  Obama administration  wie wint neemt zijn administration mee. Andere  bepalingen , nieuwe regels zijn het gevolg.
De gouverneur wordt geheel democratisch gekozen.  Er zijn meerdere kandidaten, er valt echt  te kiezen.  Maar op de posters voor de verkiezingsdag is er weinig verschil. Allemaal mannetjes met devoot gevouwen handen, een glimlach op het gezicht en de running mate rechts. Op de foto de kandidaat van de blauwe partij.  Het lachen is hem vergaan. Verloren van rood.