We like Ducks

We kennen ze nog uit oude sprookjes en fabels. Eendenhoedsters. Op Bali zijn het meestal Eendenhoeders.  Dagelijks speuren de hoeders naar pas geoogste rijstvelden om daar hun eenden naar de laatste korreltjes rijst te laten zoeken.  Dat is soms een afstand van kilometers.  De beestjes worden bijeengedreven en bij elkaar gehouden door gebruik van een bamboe stok met een stukje plastic aan het einde.
De eenden lopen vaak over het strand naar een volgend rijstveld maar een stuk over de hoofdweg met 100den scooters die langs razen is ook geen probleem.  Bent u ïn” voor een lekker stukje eendenborst dan moet u dit in Nederland eten. Hier wordt de eend nauwelijks gegeten, een enkele man waagt zich eraan als hij denkt zijn potentie te moeten verhogen.  Ubud, dat is wel een goed plek om een eendje te  verorberen er zijn daar 3 Bebek restaurants. Maar meer in de stijl van Peking-duck wat u op de menukaart aantreft.
Het blijft een leuk gezicht als u vanuit de villa naar een voorbijkomende groep eenden kijkt, maar die misschien via een omweg op weg zijn naar Ubud.